Senin, 31 Oktober 2022

Westward America The Story Of Us


Westward America The Story Of Us

The moral massage of this story us Sangkuriang

Daftar Isi

1. The moral massage of this story us Sangkuriang


- We must listen to all what the parents

- We must listen to all what the parentsordered because listening to advice and

- We must listen to all what the parentsordered because listening to advice andadvice is one way to make parents happy

- We must learn effectively and efficiently

- We must learn effectively and efficientlyso that our personalities and characters

- We must learn effectively and efficientlyso that our personalities and charactersbecome intellectual and not be trapped in

- We must learn effectively and efficientlyso that our personalities and charactersbecome intellectual and not be trapped inselfishness to want something that we really

- We must learn effectively and efficientlyso that our personalities and charactersbecome intellectual and not be trapped inselfishness to want something that we reallyshouldn't have like Sangkuriang who wants

- We must learn effectively and efficientlyso that our personalities and charactersbecome intellectual and not be trapped inselfishness to want something that we reallyshouldn't have like Sangkuriang who wantsto marry his own mother


2. Look at the sky! A flock of birds ... (Fly) westward


Present Continuous Tense

JAWABAN:

Look at the sky! A flock of birds are flying westward.

=> Lihat ke langit! Sekawanan burung sedang terbang ke arah barat.

PEMBAHASAN:

Kalimat pada soal di atas menggunakan pola kalimat present continuous tense, karena ada kalimat "Look at the sky!" yang menunjukkan bahwa kejadian tersebut sedang terjadi (berlangsung) sehingga jawaban yang tepat adalah are flying.

Berikut penjelasan lebih lanjut tentang present continuous tense:

Present Continuous Tense  

Present continuous tense digunakan untuk membicarakan aksi yang sedang berlangsung sekarang atau rencana dimasa depan.  

Present continuous tense dibentuk dengan auxiliary verb “be”, berupa is/am/are – karena present tense (waktu sekarang), dan present participle (-ing).  Is digunakan pada subject berupa singular noun (seperti: Tita, book) dan third person singular pronoun (seperti: she, he, it); are pada plural noun (seperti: boys, men, books), plural pronoun (seperti: we, they) dan you; sementara am pada I.  

Keterangan waktu:  

Now  Right now  At the moment  At present  

Rumus:  

(+) S + am/is/are + present participle (-ing)  (-) S + am/is/are + not + present participle (-ing)  (?) am/is/are + S + present participle (-ing)?  

Contoh:  

1. (+) I’m driving a car to Bandung now.

   (-) I’m not driving a car to Bandung now

   (?) Are you driving a car to Bandung now?

2. (+) The buses are arriving in an hour.

    (-) The buses are not arriving in an hour

    (?) Are the buses arriving in an hour?

3. (+) The teacher is explaining the lesson

   (-) The teacher is not explaining the lesson

   (?) Is the teacher explaining the lesson

4. (+) Ammar is drinking a cup of coffee

    (-) Ammar is not drinking a cup of coffee

    (?) Is Ammar drinking a cup of coffee?

5. (+) My brother and my mom are watching TV  

   (-) My brother and my mom are not watching TV  

   (?) Are my brother and my mom watching TV?

6. (+) The students are studying together in the class right now

   (-) The students are not studying together in the class right now

   (?) Are the students studying together in the class right now?

7. (+) They are reading a new novel

   (-) They are not reading a new novel

   (?) Are they reading a new novel?

8. (+) She is preparing foods and drinks for the animals

    (-) She is not preparing foods and drinks for the animals

    (?) Is she preparing foods and drinks for the animals?

9. (+) They are cleaning the animal's cages

    (-) They are not cleaning the animal's cages

    (?) Are they cleaning the animal's cages?

10. (+) They are washing the animals

    (-) They are not washing the animals

    (?) Are they washing the animals?

11. (+) She is taking care of sick animals

   (-) She is not taking care of sick animals

   (?) Is she taking care of sick animals?

PELAJARI LEBIH LANJUT:  

Materi tentang present continuous tense:  

https://brainly.co.id/tugas/1722385  

Materi tentang present continuous tense:  https://brainly.co.id/tugas/9232984

Materi tentang present continuous tense:  https://brainly.co.id/tugas/14598576

----------------------------------------------------------------------------------------  

DETAIL JAWABAN:  

Kelas : 8  

Mapel : Bahasa Inggris  

Bab : 4  

Kode : 8.5.4  


3. yesterday our teacher(tell).......us the story of gajah mada


Yesterday our teacher told us the story of gajah madaYesterday our teacher(tell).......us the story of Gajah Mada

→ Merupakan kalimat simple past

Formula ;
__________

Subject + V2
__________

→ Verb 2 dari tell → Told

Semoga Membantu

4. The story tells us about....​


the felling abaut us

maaf kalau salah


5. the story of the barbers fifith story settings​


Jawaban:

gk jelas tulisan nya maaf ya


6. Dewi Sri is story tells aboutA. the history of Prambanan templeB. the story of paddyC. the story of vegetablesD. the story of Borobudur temple​


Dewi Sri

Soal

Dewi Sri is story tells about

A. the history of Prambanan temple

B. the story of paddy

C. the story of vegetables

D. the story of Borobudur temple

Jawab:

B.the story of paddy

Dewi Sri adalah Dewi pertanian, Dewi sawah di Bali.

semoga membantu ya


7. The characters,the events of the story, the ending of the story, the moral value of the story mentiko betuah


Pertanyaan ini bisa dijawab , kalau ada teksnya.


8. The first king of america


is george washington
George Washington
Maaf kalo salah yaa

9. the capital of United States of America is​


Jawaban:

Washington, D.C.

Penjelasan:

Ibukota AS terletak di kota Washington, D.C.

Jawaban:

Washington, DC

Penjelasan:

correct me if i wrong


10. The story manily tells us abaut​


Jawaban:

The story manily tells us abaut


11. . Do you know the story of " Tangkuban Parahu " ? where Does the story come from , who are the main characters of the story and setting place of the story !


Jawaban:The main player is sangkuriang

Penjelasan:Tangkuban Perahu folklore (which is really Tangkuban Parahu) originates from the Sunda or West Java regions. The story of Tangkuban Parahu is a story about the origin of the Tangkuban Parahu mountain, located near the city of Bandung


12. 1. Where is the setting of place of the story?2. What does the text tell us about?3. Who is the main character of the story?4. How was the characteristic of the main character of the story?5. What is the moral lesson of the story?6. Mention the generic structure of the text! - Orientation - Complicationz - Resolution - Reorientation7. Mention the moral conjunction of the text!​


Jawaban:

The setting of the story is in a kingdom in West Java.The text tells the story of a king and queen who desperately wanted a child, and eventually have a daughter who grows up to be a spoiled and ungrateful princess. The princess's actions ultimately lead to the sinking of the kingdom and the creation of a magical lake.The main character of the story is the princess.The princess is described as a spoiled girl.The moral lesson of the story could be the importance of being grateful and appreciative of what one has, as well as the consequences of selfish and cruel actions.The generic structure of the text is: Orientation (introduction of the kingdom and the king and queen), Complication (the princess's birth and her spoiled behavior), Resolution (the princess's cruel actions and the sinking of the kingdom), Reorientation (the creation of the magical lake and its significance to the people)The moral conjunction of the text is the importance of gratitude and appreciation, and the consequences of ungratefulness and cruelty.

13. 1.the story shows us that ?....


Jawaban:

yes, because stereotype means fixing a person into a particular image or work. without giving

Penjelasan:

maaf klo salah iya gays


14. What does the story tell us


Jawaban:

Penjelasan:

itu g ada teks nya

what does the story tell us:apa yang diberitahukan cerita tersebut


15. the story mainly tells us about​


Jawaban:

storynya ga ada

Penjelasan:


16. The part of "REORIENTATION" in Recount text is talking about .... * 10 poin A. The first of story B. The ending of story C. The opening of story D. The events of story


Jawaban :

B. The ending of story

semoga membantu :)

Jawaban:

B. the ending of story

Penjelasan:

Generic Structure of Recount Text

# Orientation : It gives the readers the background information needed to understand the text, such as who was involved, where it happened, and when it happened.

# Events : A series of events, ordered in a chronological sequence.

# Re-orientation :A personal comment about the event or what happened in the end.

source: http://britishcourse.com/recount-text-definition-purposes-generic-structures-language-features.php


17. Try to outline of the story by answering the questions below!1. The story happened in.......2. The characters in the story were...............3. The story started (how/why)4. The problems of the story (there may be more than one problems in the story ).......5. The resolution of the story....6. The conclusion or message of the story.....​


Jawaban:

halo

Penjelasan:


18. . Do you know the story of " Tangkuban Parahu " ? where Does the story come from , who are the main characters of the story and setting place of the story !


The main characters is sangkuriang Tangkuban Perahu folklore (which is really Tangkuban Parahu) originates from the Sunda or West Java regions. The story of Tangkuban Parahu is a story about the origin of the Tangkuban Parahu mountain, located near the city of Bandung


19. who's the first president of america?


Firts President of america:George Washington george washington presiden pertama di america serikat yang menjabat bulan april 1789 dan akhir jabatan 1797 didampingi /wakilnya john adams


20. The narrator tells us about 3 (three) elements of a story. They are …………………., ………………….., and …………………​


The narrator tells us about 3 (three) elements of a story. They are characters, conflict, and resolution.

[tex] \\ [/tex]

PEMBAHASAN

Three elements of story (tiga struktur dalam cerita):

characters (karakter) → merupakan bagian perkenalan karakter, dari sikap, watak, hingga yang lainnya.conflict (konflik) → awal dan akhir permasalahan atau perseturuan cerita.resolution (resolusi) → penanganan konflik cerita sekaligus ending-nya.

[tex] \\ [/tex]

KESIMPULAN

Three elements of a story:

characters conflict resolution

[tex] \\ [/tex]

semoga bermanfaat ᵕ̈


Video Terkait Topik Diatas


0 komentar:

Posting Komentar